Nye leiligheter i Bogen, Evenes

av | 10.02.2021 | Aktuelt, Bo, Næringsliv

Det som for de fleste er kjent som Bogen Hotell skal nå bygges om. Med forsvarets etablering på evenes flystasjon er det økt behov for leiligheter. Morten Kyltvedt, eier av hotellet satser, og er i gang med et prosjekt som vil dekke et marked som er i vekst. Men, målgruppen er ikke ensidig rettet mot forsvarets personell. Her vil det nok friste for mange som er etablert med hus, men som ønsker å flytte inn i en ny og moderne leilighet, midt i smørøyet: Bogen

Det har vært kro, hotell, asylmottak og friundervisningen har hatt sine lokaler i det de fleste kaller «hotellet». Hva er planene pr i dag?

-«Vi har søkt kommunen om å bygge leiligheter.»

Hvor mange leiligheter? Er det lik størrelse? Prisnivå? Eie eller leie?

-«Vi har redusert fra 23 til 18 leiligheter. Størrelsen på leilighetene vil variere fra 107m2 til 65m2 . Leilighetene planlegges solgt som andelsleiligheter / selveier. Vi vil bruke eiendomsmegler for salg og eks. Bo nord som forretningsfører. Priser på leiligheter er ikke fastsatt.»

Blir det en forskjønning av området? Kan du si noe om hvordan dette kommer til å se ut?

-«Vi legger stor vekt på det estetiske i bygg og uteområde. Det blir støyskjerm mot E10, sånn at det blir et lukket område. Det er planlagt lekeplass for barna, eget trimrom, hobbyrom, personheis, marina ,sauna ,grillhytte ,etc.»

Hvilken tidsramme har prosjektet?

-«Høst / vinter 2022»

Hvem er målgruppen?

-«For dem som elsker havet og storslått natur. Pensjonister, barnefamilier.»

Hvordan ligger du an i forhold til planen?

-«Prospekt av prosjektet er ferdig om 3 uker, det vil da bli sendt til eiendomsmegler så sant at dispensasjonssøknaden opprettholdes fra kommunen.»

Det er ikke alle naboene som er like begeistret. Hva vil du si til dem?

-«Vi har inntrykk at naboer er mer positive til prosjektet nå. Hotellet har alltid ligget i et boligområde og vi tror det passer mye bedre med et leilighetsbygg. Naboer er hjertelig velkommen til alltid å motta informasjon fra oss ,om det er noe de luer på.
Vi tror dette vil bli sosialt hyggelig for både nærliggende naboer og hele bygda.»

Har du noen signaler fra interesserte? Private? Forsvaret?

-«Vi har mottatt flere henvendelser fra private som viser stor interesse for prosjektet.»

Bogen vel ønsker Morten Kyltvedt lykke til og ser spent frem til forskjønning av området. Med etableringen av Bogen Aqua, i tillegg til dette prosjektet, ser vi at næringslivet driver utviklingen av kommunesenteret Bogen i riktig retning.

Aktuelt nå