På tur i Evenes og Bogen

Fjelltur, skitur, fisketur, topptur, hva du måtte ønske av ulike typer tur: Du har et perfekt utgangspunkt i Evenes, og ikke minst Bogen til fantastiske turmuligheter.

Til fots

Det finnes mange fine turer i området rundt Evenes og i Bogen. Korte turer i skog og mark, korte eller lange toppturer, eller overnattingsturer. Når du bor i Bogen trenger kan du bare gå ut døra, så er turen i gang. Daglige turer til Vassbotten eller Rogndalen gjøres fort til en god vane, sommer som vinter. Vassbotten ligger i enden av strandvannet, og er et av de mest besøkte turmålene i hele området

På ski

Med Båt

Skulle du ha interesse for turer med båt er Bogen et perfekt utgangspunkt. Fiske, korte og lengre turer, med eller uten overnatting, i båten eller på land, i telt eller rorbu. Mulighetene er endeløse.

Nærområdet byr på skjærgård, holmer og øyer som er til å brukes. Ta deg en tur med 14 fotingen, og legg deg på et stille sted. Hiv ut juksa, og trekk opp småsei, hyse eller torsk. Eller bare gå i land, legg ut et pledd og nyt livet.

Med større båt og ambisjoner kan du puske deg til Lofoten. Svolvær tar ca 2 timer med 25 knop og der kan du ta deg en matbit før du svinger innom trollfjorden, risvær eller tar turen rundt Hinnøy og besøker Sortland og Harstad fra sjøsiden. Svinger du innover fjorder kan du besøke Narvik, du kan se de enorme malmbåtene på nært hold og liker du dykking finnes det uante muligheter. Innerst i fjorden, i Rombaksbotn, finner du tufter etter et helt samfunn som bygde Ofotbanen. 

Vil du ta deg en telttur med båt er det bare å velge å vrake. Øyene i nærheter, eller “svellingan”, øygruppen mellom Lødingen og Svolvær. Hundrevis av holmer og skjær til fri disposisjon. Velbekomme.

Aktuelt nå