Anders Yttervik ambassadør for Zigo MC

av | 05.04.2021 | Aktuelt, Ukategorisert

Navn: Anders Yttervik, Alder: 19

Motorinteresserte Anders Yttervik, ambassadør for Zigo MC.

De fleste som vet hvem Anders Yttervik er, vet at han er veldig motorinteressert.
Noen husker han igjen blant annet fra Tårstaddagen der han sammen med andre viste oss en del trick med motorsykkel. Noen har også sett han på snøscooter i serien «Sledheads».

Vi har snakket litt med han om interessen for motorsport og hva det vil si å være ambassadør for Zigo MC.

– Anders, du «driver med snøskuter» – hva vil det si?

Det vil si at jeg frikjører med snøscooter – akkurat som andre frikjører på ski. Vi søker puddersnø og fjellsider for å utfolde oss, og å kunne forbedre ferdighetene på snøscooteren.
Frikjøring med snøscooter er ingen definert konkurranseidrett, men for meg er det definitivt en idrett. Det handler om å hele tiden kunne bedre de ferdighetene jeg har – om å hele tiden prøve å bli bedre. Det krever både tid og konsentrasjon, og det gir meg også en mestringsfølelse som er veldig viktig for meg.

– Hva fikk deg til å fatte interesse for akkurat snøskuter?

Jeg har hatt interessen lenge. Jeg så mye på frikjøring med scooter på youtube, og det inspirerte meg. Det å kunne få til det samme som dem, var på den ene siden en drøm, men likevel noe jeg trodde jeg kunne klare.
Så med foreldrene (Kari og Jan-Inge) som verdens beste både sponsorer og støttespillere, fikk jeg for mange år siden kjøpt meg en gammel Polaris. Det var der det begynte. Siden har det gått litt slag i slag – nye scootere, nye utfordringer og nye ferdigheter.

– Her i Norge er det jo ikke lov til å kjøre fritt med snøscooter?

Nei, det har vært, og er, en utfordring. Det har blitt mange turer over til Sverige fordi at det i Sverige finnes områder der det er lagt til rette for å kunne bruke snøscooter. Selv om det er restriksjoner flere steder i Sverige også, er det også området der det er lov å kjøre fritt.

– Hva tenker du om at det jobbes med å etablere scooterløype i Bogen-området?

Helt fantastisk. Jeg vet det er mange som har denne interessen, og det er viktig å kunne legge til rette for de som har denne også her vi bor.
Jeg er sikker på at det er mulig å kombinere de ulike friluftsinteressene – det er plass til alle.

– Tror du en slik løype kan legge til rette for det du driver med også?

Ja, det håper jeg naturligvis. Målet må være å til rette for alle med scooterinteresse. Både de som vil kjøre seg en rolig tur i ut i naturen og de som ønsker å frikjøre.
Jeg innser at det ikke kan tillates med frikjøring alle steder. Det viktigste tror jeg blir å kunne få etablert et løypenett slik at de som ønsker å frikjøre, kan gjøre dette på egne områder, og at løypenettet gjør det mulig å ta seg til disse. Det tror jeg må være mulig.

– Så er du blitt ambassadør for Zigo MC i Harstad – kan du si litt om den?

Å ha en god og seriøs sponsor er viktig for å kunne utvikle meg som frikjører, og jeg har lenge hatt et mål om å få dette til. Jeg har jevnlig hatt kontakt med Zigo MC. De er seriøse og vet hva de driver med. At det er nettopp Zigo som er villig til å hjelpe meg å satse, er jeg veldig glad for, og jeg vil vise at det er riktig å satse på meg.
Å være ambassadør vil si det samme som at jeg representerer bedriften når jeg kjører. Det er et ansvar som jeg håper Zigo MC blir fornøyde at de ga nettopp til meg.

– Du har kjøpt deg en helt ny scooter – kan du si litt om denne maskinen – Hva er det som er så spesielt med denne?

Det hær e min drømmescooter, gliser Anders, men han forklarer videre:
Denne maskinen er en del av avtalen jeg har med Zigo MC i Harstad, og er en ny Yamaha Sidewinder MTX. Det er turbomatet tre sylindra firetakter med originalt 180 hk. Det er en muskelmaskin, og med et potensiale for ca 300HK
Denne scooteren har lavt tyngdepunkt og langt belte, og er utviklet for dyp puddersnø og ekstrem bakkeklatring. Kammene (eller «knastene» på beltet) er på 3 tommer, noe som gjør at beltet heves høyere over bakken og derav bedre flytter snyen bakover mer effektivt.
– Så er den bare så rå og se på!, sier Anders videre med det samme store gliset.

– Har du satt deg noen mål for åra som kommer?

Jeg er veldig glad for å ha fått muligheten til å representere Zigo MC, og nå er målet å representere Zigo MC på en god måte.
Klarer jeg det, håper jeg det kan legge grunnlaget for å en gang i framtiden kunne bli fabrikkjører for Yamaha.
Når det skjer, vet jeg ikke, men tror helt klart det er mulig.

– Du bor i Bogen på en liten plass, hva tenker du om det i forhold til det å satse?

Det å bo i Bogen vanskeliggjør ikke satsinga mi. Tvert imot. Bogen er sentral på mange måter, og gir meg flere muligheter enn det begrenser meg.
– Jeg elsker å bo i Bogen – alt jeg skal gjøre i livet mitt skal jeg gjøre herfra, legger Anders til.

Vi ønsker Anders lykke til i satsingen sin sammen med Zigo MC, og blir selvfølgelig å følge med på hva
han gjør framover på den nye Yamaha’en sin.
Vil du følge Anders på Instagram, søker du han bare opp på: yttervik_